czwartek, 12 stycznia 2012

Frytki z selera

Zabierałam się do nich troszkę jak pies do jeża. Nie jestem wielką miłośniczką selera, wręcz nie przepadam za tym warzywem. Postanowiłam jednak spróbować i o dziwo, zjadłam nawet kilka frytek. Nie smakują, jak te z ziemniaków, są lekko słodkawe, o delikatnym aromacie curry. Wielbicielom selera zasmakują na pewno!


Frytki z selera
Dieta Dukana - Faza II

  • 1 duży seler
  • sól, curry, słodka papryka

Selera obrać i pociąć na długie słupki (frytki). Posolić, obtoczyć w curry i słodkiej papryce. Wstawić do nagrzanego do  180ºC piekarnika i piec, aż będą dość zrumienione i mocno "wyschnięte". Jeść ze wszelkiego rodzaju dipami, sosem czosnkowym lub keczupem dukanowym. Smacznego!

1 komentarz:

  1. Bardzo dobry przepis. Należy go rozpowszechnić. Takie dania to podstawa zdrowia i "smaczności". Pozdrowienia

    OdpowiedzUsuń