Ponieważ została mi resztka jajka z panierki, dołożyłam odrobinę jogurtu i soli i usmażyłam naleśnika. Po obróceniu położyłam kilka kawałków serka i troszkę chudej wędliny oraz posiekane zioła i smażyłam aż ser nieco się roztopił. Zwinęłam et voila! Bardzo bardzo smaczny :) Do devolaya dołożyłam ulubiony przeze mnie ostatnio dżem z czerwonej cebuli...
Devolaye
Dieta Dukana – Faza I
Składniki (na 1 devolaya):
• filet z kurczaka
• plasterek chudej wędliny
• przyprawa do kurczaka
• curry (jeżeli nie dajecie panierki)
• pieprz
• ser żółty "Piórko"
• opcjonalnie: musztarda
Dodatkowo dla wersji z panierką:
• 1 jajko
• panierka dukanowska lub otręby
Filet rozbijamy tłuczkiem. Następnie przyprawiamy szczyptą przyprawy z kurczaka (zawiera dużo soli, więc nie radziłabym przesadzać z ilością) i pieprzem z obydwóch stron. Kładziemy na kurczaka wędlinę i ser i zawijamy całość w rulonik (jeżeli się nie trzyma, wbijamy kilka wykałaczek). W przypadku, kiedy nie używamy panierki, obficie obsypujemy curry. Jeżeli używamy panierki, to najpierw maczamy z każdej strony w rozbełtanym jajku, po czym od razu posypujemy panierką. Tak przygotowanego devolaya kładziemy na rozgrzaną teflonową patelnię i smażymy dość długo, obracając na różne strony. Można także upiec w rozgrzanym do 200°C piekarniku.
Wyglada pysznie i chce zrobic ale pyanie brzmi przez jaki czas trzeba piec te devolaye??
OdpowiedzUsuń