Polecam bardzo!
Jabłka faszerowane kurczakiem
Dieta Dukana - Faza III
- 4 kwaśne jabłka
- 0,5 kg mięsa z kurczaka (piersi lub udka)
- 1 jajko
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżeczka mielonych goździków
- sól do smaku
Piekarnik rozgrzać do 200ºC.
Mięso z kurczaka pokroić bardzo drobno lub zmielić w maszynce do mięsa. Koperek posiekać. Mięso wymieszać z jajkiem, koperkiem, przyprawić goździkami oraz solą.
Z jabłek ściąć wierzch i wydrążyć w środku, miąższ z jabłek pokroić i wymieszać z mięsem. Jabłka wypełnić farszem i ułożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiec 20-25 min.
Jednorazowo możemy zjeść 1 faszerowane jabłko. Smacznego!
Pomysł pochodzi z książki "Przekąski i dania z kurczaka" wydawnictwa Rea.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz