Wątróbka po wielkopolsku
Dieta Dukana - Faza II
- 0,5 kg wątróbki drobiowej
- kilka pieczarek (u mnie ok. 20 dag)
- 2-3 ogórki korniszony (u mnie kilkanaście malutkich)
- 1 duża cebula
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz
Cebulkę pokroić w piórka, korniszony i pieczarki w plasterki. Cebulę podsmażyć chwilę na przetartej oliwą patelni teflonowej. Następnie dolać odrobinę wody (tak, aby przykryła dno), dodać wątróbkę, pieczarki i korniszony. Poddusić całość chwilę pod przykryciem, a następnie dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, w razie potrzeby dolać odrobinę wody i dusić wątróbkę do pożądanego stopnia wysmażenia. Na koniec przyprawić solą i pieprzem.
Smacznego!
Przygotowałem i zjadłem ... mniam ... mniam
OdpowiedzUsuńwyśmienita, naprawdę polecam :)
OdpowiedzUsuńZrobilam dla siebie ale podzielilam sie z domownikami (nie lubia niczego co gotuje) a tu prosze! aprobata:D dzieki
OdpowiedzUsuń