Kurczak na szpikulcach
Dieta Dukana - Faza I
- 1 duża podwójna pierś z kurczaka
- 8 patyczków na szaszłyki
- 3 łyżki keczupu light (można zastąpić 1,5 łyżki przecieru pomidorowego)
- 2 łyżki sosu Worcestershire
- 1 łyżeczka musztardy Dijon (z górką)
- 1 łyżeczka sosu Tabasco
- 3 przeciśnięte ząbki czosnku
- 1 łyżeczka Sussiny Gold lub inny słodzik do smaku
- sól, pieprz
Kurczaka pokroić w długie, wąskie paseczki. Pozostałe składniki wymieszać i w marynacie obtoczyć kurczaka. Odłożyć do przegryzienia na minimum 30 min, a najlepiej na noc. Rozgrzać grill lub patelnię grillową i smażyć po ok. 7 minut z każdej strony.
Smacznego!
Oryginalny przepis znajduje się tutaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz